Fer les coses a última hora sempre és divertit

Quan anavem al col·legi un dels retrets principals que ens feien tant professors com pares era que sempre deixàvem els treballs i els deures per l'últim dia. Sempre estudiàvem l'última nit abans d'un examen, tant al batxillerat com a la universitat. Tot i les recomanacions com les autopromeses d'estudiar durant el curs.

El món del futbol, a vegades tan allunyat de la realitat pel que fa a diners, però a vegades tan pròxim en quant a funcionaments que s'aguanten amb pinces, dóna cada 31 d'agost i 31 de gener l'espectacle de l'última hora. Aquest any, el canvi s'ha produït en què l'últim dia per poder fitxar era l'1 de setembre. Pel que fa la resta, les presses i faxs d'última hora no han faltat, i les situacions gracioses tampoc.

El cas més conegut és el de Robinho al Manchester City (que ahir mateix va canviar de propietaris) per una burrada de diners, però sens dubte el més divertit va passar a Itàlia, on el termini de fitxatges acabava a les 7 de la tarda. El Genoa va fichar el davanter del Zaragoza, Diego Milito. Però amb el temps tant just que el representant de l'argentí es va trobar les portes de la seu de la Lega tancades (a Itàlia no es poden enviar via fax els contractes). Segons alguns mitjans, va tirar el contracte per una finestra, i segons uns altres va saltar la valla en plan heroic. Sigui com sigui, Milito ja està inscrit a la lliga italiana.

Anem amb més casos curiosos: Nicola Zigic. L'altíssim davanter del Valencia va cedit al Racing de Santander, que els ha sortit un negoci rodó: el van comprar al mercat d'hivern fa una temporada i mitja, va clavar 11 gols, el van vendre per 14 milions al València i ara el recuperen cedit. Coses del futbol.

Finalment, el Deportivo es podria dir que ha guanyat dos premis simbòlics aquesta passada matinada: haver estat protagonista de les últimes incorporacions de la lliga espanyola i de la lliga anglesa. El contracte de Diego Colotto, el seu nou central argentí, va ser l'últim en arribar al fax de la LFP. I el de Xisco, nou davanter del Newcastle procedent del club gallec, l'últim en arribar a la seu de la Premier League.

Com pot ser que amb tant de temps i tanta planificació algunes decisions es prenguin així de ràpid? Com en els examens estudiats a última hora, a alguns els sortirà bé la jugada i d'altres s'estiraran dels pèls d'aquí quatre dies.

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania