0 punts i 30 gols en contra, però no sempre


Sempre he trobat extremadament tedioses les jornades classificatòries per eurocopes i mundials. Primer perquè et deixen sense lliga de primera divisió, i després perquè acostumen a ser partits desiguals i ensopits. Però bueno, suposo que és el preu que s'ha de pagar per després tindre Eurocopa i Mundial.

Però com que de tot se li ha d'intentar treure algun tipus d'interès, sempre m'he fixat en una dada: els equips que sempre estan a la cua dels seus grups, siguin quins siguin els seus rivalls. Ells sempre estan allà baix, amb 0 punts i una diferència de gols escandalosa per una lligueta amb tants pocs partits.

Aquest cap de setmana, però, una d'aquestes seleccions modestes però que sempre estan allà, les Illes Feroe, han aconseguit el seu primer punt en tres anys. Ho han fet al seu camp, aquell en què si tires la pilota fora de l'estadi segurament cau fora de l'illa (i no és broma).

Lokin deu ser ara mateix un heroi al seu petit país. Va ser qui va adelantar els seus davant Àustria, un equip present en les últimes edicions dels grans tornejos de seleccions. L'alegria màxima per haver marcat un gol que donava tres punts va durar nomes dos minuts per culpa de l'austríac Stranzl, que al minut 49 establia l'empat a 1 final.

L'alegria màxima, però, no es va quedar en decepció, sinó en un altre tipus d'alegria, el d'haver puntuat i saber que aquest any no es quedaran a 0. I que només porten 4 gols en contra en tres partits! Són petits detalls que ens agraden dels que seguim sempre les evolucions dels San Marino, Malta, Andorra, Luxemburg i les pròpies Feroe, entre d'altres.

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania