La revolució dels modestos (a Europa)

A diferència d'altres anys, la lliga està encapçalada pel grup d'equips que entraven en les apostes de gairebé tothom per guanyar-la. València, Barça, Madrid, Vila-real i Sevilla han obert forat amb la resta d'equips. Els enfrontaments entre ells d'aquí un mes seran decisius per determinar si segueix el bloc capdavanter o si alguns es començaran a despenjar.

Però aquesta manca d'equips revelació no és una tònica habitual a les altres grans lligues europees, sinó tot el contrari.:


Premier League
La lliga anglesa, tot i començar amb alguna que altra sorpresa, sembla estar assolint la normalitat. Tot i això, trobem l'equip del Hull City instal·lat en la tercera posició quan ja es porten 9 jornades disputades, confirmant que el seu bon estat va més enllà d'una bona ratxa. Tot i això, dos favorits com Liverpool i Chelsea ocupen les primeres posicions de la taula.

L'Aston Villa, un altre no gaire habitual de la part alta, ocupa lloc europeu. El West Ham és un altre equip que havia començat bé la lliga, tot i que sembla que en les últimes jornades s'està desinflant, de la mateixa manera que equips com el Manchester United està remuntant el vol i apuntant cada cop més amunt.


Calcio
A la lliga italiana els canvis de líder estan sent constants, i sembla que les hòsties continuaran, ja que els 11 primers classificats estan en un puny de 5 punts. L'Udinese és qui encapçala la classificació, empatat a punts amb un favorit, l'Inter, i un altre que no ho és pas, el Nàpols, una altra sorpresa dels llocs privilegiats.

Altres equips com el Catània, el Gènova, l'Atalanta o el Palermo tampoc ho estan fent gens malament, i durant diverses jornades han anat alternant-se en les posicions de Champions. Per contra, equips com la Roma es troben quinzens amb només 7 punts, o la Juventus desena amb 12. El Milan també va començar fluix, però sembla que la combinació entre cementiri d'elefants i joves talents comença a rutllar.


Bundesliga
El cas més paradigmàtic el trobem a la lliga alemanya, on el modestíssim Hoffenheim, que fa pocs anys estava a la 5a categoria del seu país, ocupa actualment el liderat després de véncer per un contundent 3-0 el fins aquest cap de setmana líder, l'Hamburg. Com recordareu, en aquest blog ja vam comentar el cas d'aquest equip, comprat per un exjugador d'hoquei herba i que actualment està construint un estadi amb capacitat per uns 24.000 espectadors (per un equip d'un poble de 3.000 habitants). Actualment, els aficionats s'han de desplaçar 50 km per veure el seu equip jugar a casa.

Dels considerats favorits, trobem que els costa molt arribar a les primeres posicions, tot i que gairebé tots han visitat en algun moment les posicions europees: el Werder Bremen és 10è, el Schalke 04 9è, el Borussia Dortmund 7è i el Bayern de Munich 5è.

Ja veieu, és tot un mèrit que a aquestes altures encara aguantin aquests equips considerats modestos. Tot i això, sembla que el ritme serà difícil d'aguantar, sobretot per als que tinguin una plantilla reduïda. Tot i això, sempre s'ha de celebrar l'erupció d'equips d'aquestes característiques ja que al cap i a la fi ells també ajuden, i molt, a fer gran aquest esport.

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania