La UEFA ja té grups

Després que la setmana passada es resolguéssin les primeres eliminatòries de la copa de la UEFA, aquest matí s'ha fet el sorteig de la fase de grups de la competició. Sí, aquesta fase tan rara, amb grups de 5 equips, cadascun dels quals juga dos partits a casa i dos partits fora, i en què els 3 millors de cada grup passen a la següent fase.

Aquí teniu els grups:

Grup A
Schalke 04
Paris Saint-Germain
Manchester City
Racing de Santander
Twente

Al Racing li ha tocat un grup molt complicat, amb un dels equips més potents de la Bundesliga, tot i que el seu rendiment a Europa sempre ha estat irregular. També es toparà amb el PSG, que sembla estar millor que els últims anys (tampoc és molt complicat); el Manchester City, que veurem com funciona amb tota la injecció de diners, i el Twente holandès, potser el més feble del grup tot i que vindre d'una lliga més o menys potent sempre obliga a respectar-lo.


Grup B
Benfica
Olympiakos
Galatasaray
Hertha Berlin
Metalist Kharkiv

Un grup autènticament rocós, amb el Metalist Kharkiv com a teòric equip feble. Els altres quatre equips semblen partit amb més o menys igualtat de possibilitats.


Grup C
Sevilla
Stuttgart
Sampdoria
Partizan
Standard Lieja

Grup C o grup S? Després d'aquesta patètica broma, diré que andalusos, alemanys i italians són els favorits del grup davant els altres dos equips de l'est.


Grup D
Tottenham
Spartak Moscú
Udinese
Dinamo Zagreb
NEC Nimega

El baix rendiment aquesta temporada dels de Juande Ramos deixa en mans de l'Spartak i de l'Udinese la condició de favorits del grup.


Grup E
Milan
Heerenveen
Braga
Portsmouth
Wolfsburg

El Milan és un dels grans reclams de la competició i en principi no hauria de patir problemes. I diem en principi perquè vist el rendiment de tanta estrella junta potser els tremolen les cames davant equips que corrin una mica. I cap dels altres 4 és un rival gens fàcil.


Grup F
Hamburg
Ajax
Sparta Praga
Aston Villa
MSK Zilina

Un altre grup molt competitiu, amb 4 aspirants per 3 lloc, tot i que a saber si el Zilina donarà la sorpresa aprofitant les hòsties entre els seus companys de grup.


Grup G
Valencia
Bruges
Rosenborg
Copenaghe
Saint-Ettiene

Al Valencia no li ha tocat cap equip de l'est, i compta amb històrics europeus que mai fan res com el Rosenborg. A priori és un grup totalment assequible per als valencianistes.


Grup H
CSKA Moscú
Deportivo
Feyenoord
Nancy
Lech Poznan

Tot i que no es cap grup de la mort, el Deportivo haurà de treballar molt per passar, sobretot per la presència del Feyenoord holandès (Makaay tornarà a Riazor) i del CSKA Moscú. El Nancy i els polacs del Lech en principi estan per sota dels gallecs en quant a nivell.

La lligueta es disputarà entre el 23 d'octubre i el 17 de desembre en un total de 5 jornades. A cada equip li tocarà descansar en algunes d'aquestes jornades.

Després de la lligueta poden quedar unes eliminatòries força interessants, per alguna cosa és la UEFA més potent dels últims anys.

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania