La UEFA ja té els seus classificats (i també l'equip que més profit treu dels seus gols)

Fa una setmana acabava la lligueta de la Champions, i aquesta nit de dijous ho ha fet la de la UEFA. Recordeu que eren vuit grups de 5 equips, dels quals es classificaven els 3 primers. Els líders de cada grups s'enfrontaran amb els tercers classificats, mentre que els segons tindran la difícil papereta de rebre un dels equips caiguts de la Champions. Vamos, que lo millor és gairebé ser tercer que segon.

Aquestes són les classificacions definitives. ATENCIÓ AL GRUP B!!:

Grup A: El Racing estava classificat 10 minuts abans d'acabar el partit, però dos gols del PSG i un del Manchester City l'han sentenciat. La primera aventura dels santanderins s'ha acabat amb una molt bona victòria contra un equip milionari, després d'haver empatat als Camps Elisis i havent cedit només una derrota.

1. Manchester City - 7 punts (+0)
2. Twente - 6 punts (-3)
3. PSG - 5 punts (+2)
4. Racing - 5 punts (+1)
5. Schalke 04 - 4 punts (-1)

Grup B: El Metalist Kharkiv ha donat la sorpresa en aquest grup més que difícil, on han quedat eliminats Hertha de Berlín i Benfica. Si algú hagués fet una aposta abans de començar la lligueta, de ben segur que hagués fet una classificació completament al revés de la que ha quedat. Això sí, el Metalist és l'eficàcia personificada: 3 gols marcats en 4 partits, 10 punts!!!!

1. Metalist Kharkiv - 10 punts (+3)
2. Galatasaray - 9 punts (+3)
3. Olympiacos - 6 punts (+6)
4. Hertha Berlin - 2 punts (-5)
5. Benfica - 1 punt (-7)

Grup C: El Sevilla ha esperat tant a resoldre la seva classificació que a falta de 15 minuts per la conclusió de la lligueta l'han fotut fora. El grup C (tot i que hauria de ser grup S) ha quedat així:

1. Standard Lieja - 9 punts (+2)
2. Stuttgart - 7 punts (+3)
3. Sampdoria - 7 punts (-1)
4. Sevilla - 6 punts (+3)
5. Partizan Belgrad - 0 punts (-7)

Grup D: Poca cosa a dir d'aquest grup, no em desperta massa inspiració com per fer un comentari profitós:

1. Udinese - 9 punts (+2)
2. Tottenham - 7 punts (+3)
3. NEC Nimega - 6 punts (+1)
4. Spartak Moscú - 4 punts (-1)
5. Dinamo Zagreb - 3 punts (-5)

Grup E: El Milan ha acabat per fer una lligueta més aviat discreta, i ara li tocarà lluitar contra un equip caigut de la Champions:

1. Wolfsburg - 10 punts (+6)
2. Milan - 8 punts (+3)
3. Sporting Braga - 6 punts (+2)
4. Portsmouth - 4 punts (-1)
5. Heerenveen - 0 punts (-10)

Grup F: Poques sorpreses en aquest grup, ja que els favorits han passat:

1. Hamburg - 9 punts (+4)
2. Ajax - 7 punts (+1)
3. Aston Villa - 6 punts (-1)
4. Zilina - 4 punts (-1)
5. Slavia Praga - 2 punts (-3)

Grup G: El València ha fet una lligueta molt discreta, amb 3 empats en 4 partits, però finalment s'ha classificat i també se les veurà amb algun equip que ve de Champions. Dos equips històrics de competicions europees com Rosenborg i Bruges diuen adéu.

1. Saint Etienne - 8 punts (+5)
2. València - 6 punts (+4)
3. Copenhague - 5 punts (-1)
4. Bruges - 3 punts (-1)
5. Rosenborg - 2 punts (-7)

Grup H: El Deportivo també ha quedat segon després de l'apurada victòria contra el Nancy, i se les veurà també amb la papereta de defensar la seva classificació a vuitens amb un equip de Champions. El CSKA ha estat el gran dominador del grup, guanyant tots els partits, molts d'ells amb molta facilitat. El Feyenoord, l'altra cara de la moneda, tot un desastre.

1. CSKA Moscu - 12 punts (+7)
2. Deportivo - 7 punts (+1)
3. Lech Poznan - 5 punts (+0)
4. Nancy - 4 punts (+1)
5. Feyenoord - 0 punts (-9)

Si alguna cosa bona té aquest estrambòtic sistema de lligueta és que fins l'última jornada hi ha hagut emoció, ja que la classificació és molt més difícil del que es podria esperar. A mi, que aquest any he seguit més la UEFA, m'ha sorprès bastant els estralls que pot provocar. A sant d'això, tantes sorpreses.

El sorteig dels setzens de final serà demà, juntament amb el sorteig de la Champions. Pot haver-hi xocs molt i molt interessants.

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania