L'última jornada de l'any

La jornada d'aquesta setmana és l'última de l'any, i un cop disputada tindrem uns quants dies sense futbol. Sense futbol de Lliga, perquè altres competicions com la Premier no paren. Serà el petit consol mentre esperem que passin les festes.

Tot això que ve a continuació, és el que ens depararà aquesta 16a jornada:

dissabte 20h
R. Madrid – València
6è contra 2n. Un dels dos grans enfrontaments de la jornada. El Madrid està contra les cordes en un partit no gaire fàcil però en què històricament s’ha comprovat que pot passar de tot. Els blancs, però, semblen pensar més en les vacances de Nadal per descansar, resetejar el sistema i poder fer entrar en joc les noves incorporacions. Els valencianistes, per la seva part, buscaran consolidar la segona plaça.

dissabte 22h
Espanyol – Atlético
17è contra 5è. Els blanc-i-blaus no semblen estar davant la millor oportunitat per no entrar en posicions de descens. Davant tindrà l’Atlético de Madrid, que va llençat amb Forlán i Agüero com a combustible de primera qualitat. Ja veurem, però, si són gasolina o diesel.

diumenge 17h
Mallorca – Sevilla
18è contra 3r. Els mallorquins han entrat en llocs de descens en el moment més inoportú: quan estan a punt de començar les etapes de muntanya. La parada de la Lliga els vindrà bé, però abans hauran d’intentar treure alguna cosa positiva davant el Sevilla, un equip que s’està veient beneficiat pels enfrontaments entre els equips de la part alta (de la qual forma part).

diumenge 17h
Osasuna – Getafe
20è contra 9è. El Getafe buscarà acabar l’any refermant el seu bon estat de forma i mirant cap a Europa. Ho farà al camp del cuer, a qui se li pot ennuegar el turró com no tregui alguna cosa en positiu del matx, ja que ara mateix es troben a 4 punts de la salvació.

diumenge 17h
Deportivo – Recreativo
7è contra 19è. El Depor ha de guanyar si no vol veure com se li escapa el tren d’Europa que tant a l’abast ha arribat a tenir. A priori no sembla que tingui un partit molt difícil, però a Riazor tot és possible, sobretot si els visitants marquen primer, ja que els gallecs ja fa massa temps que no són capaços de remuntar un resultat advers. El Recre, per la seva part, intentarà viure les vacances de Nadal fora dels llocs de descens.

diumenge 17h
Numancia – Valladolid
16è contra 8è. A principi de temporada poca gent hauria encertat que aquest derbi es viuria amb tanta diferència entre els dos equips. Els de Sòria segueixen amb la seva trajectòria irregular de resultat imprevisibles, però a un sol punt del descens. Els de Valladolid van com un cohet cap amunt, amb un bon futbol i molts gols. Són els favorits.

diumenge 17h
Racing – Málaga
13è contra 10è. Si els de Santander guanyen passaran un Nadal més o menys tranquil, mentre que el Málaga aspira a buscar una estabilitat emocional al mig de la taula. El Racing pot acusar l’esforç físic de la UEFA.

diumenge 17h
Sporting – Almeria
12è contra 15è. Dos punts els separen. L’Sporting ha de guanyar per compensar tanta derrota, i l’Almeria ha d’esgarrapar punts com sigui si no vol seguir apropant-se al descens i si vol tranquil•litzar una afició impacient.

diumenge 19h
Vila-real – Barcelona
4t contra 1r. El Barça pot completar el pòquer d’equips durs amb un 4 de 4, però ho intentarà en un camp que no se li dóna especialment bé. El Vila-real té el factor camp a favor, un terreny de joc que dificultarà i molt el joc vistós dels blaugranes. A més, els castellonencs han de demostrar que són el millor equip del 2008 i, sobretot, han de corregir els irregulars resultats de les últimes jornades, que han provocat que hagi perdut la segona plaça.

diumenge 21h
Betis – Athletic
11è contra 14è. Si els lleons segueixen amb la seva bona ratxa poden escalar moltes posicions, superant fins i tot el seu rival en la classificació. Caparrós de ben segur que estarà ben motivat per jugar contra l’etern rival del club dels seus amors. El Betis no serà un rival gens fàcil de batre, tot i que la seva irregularitat és el seu punt més dèbil.

1 graellades:

Anònim ha dit...

hola!
El partit del Vila.real és el més difícil dels 4 del tourmalet. Tradicionalment al Barça li costa guanyar en aquest camp, així que Al loro!
Salutacions
sílvia

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania