Altres estadístiques III - Equador de la temporada (vol.1)

Arriba la meitat de la temporada i és moment altre cop de mirar unes quantes estadístiques, aquest cop més vàlides ja que tots els equips s'han enfrontat contra tots. Comencem per algunes conclusions que es treuen de mirar la taula classificatòria. Més endavant en altres posts ja analitzarem altres aspectes. Aquí tenim la classificació:

Podem veure alguns grups diferenciats d'equips. Per una banda, el Barça, líder absolut i indiscutible, sembla caminar sol en una Lliga que se li està quedant petita. Tot el que es pugui dir de l'equip blaugrana ja ho sabeu. Impressionant.

El segueixen el grupet format per R. Madrid, Sevilla, València, Vila-real, Atlético, Màlaga i Deportivo, que es disputen els llocs europeus. Sorprenents les actuacions dels malaguenys i els corunyesos, que amb quatre duros han aconseguit fer equips prou competitius com per fer ombra a equips milionaris.

Athletic, Racing, Sporting i Valladolid són equips que s'han acomodat a la zona tranquil·la, amb el risc que suposa això com s'empanin més del compte o les alegries que pot comportar com s'animin una mica.

Betis, Getafe, Almeria, Recreativo i Numància tontegen amb els llocs del descens, si bé han aconseguit obrir escletxa respecte els tres de baix, que són Espanyol, Mallorca i Osasuna, a cinc, sis i set punts de la salvació respectivament.

GOLS EN GLOBAL
Gols marcats en total: 560 (325 locals i 235 visitants)
Mitja per jornada: 29,5
Mitja per partit: 2,9
Si seguim així, al final de la Lliga se n'hauran marcat: 1.120

Màxim de gols marcats en una jornada: 44 (jornada 14)
Mínim de gols marcats en una jornada: 20 (jornada 7)

Màxim de gols locals marcats en una jornada: 23 (jornada 14)
Mínim de gols locals marcats en una jornada: 10 (jornada 5)

Màxim de gols visitants marcats en una jornada: 21 (jornada 14)
Mínim de gols visitants marcats en una jornada: 3 (jornada 15)

Ja veieu com la Jornada 14 va ser una bestialitat en quant a gols.

GOLS A FAVOR
El Barça (59) arrasa en aquesta estadística, en què Atlético (42) i R. Madrid (41) s'han de resignar a seguir els blaugranes de lluny. Per contra, Mallorca (18), Recreativo (17) i Espanyol (17) són els únics tres equips que no arriben a un gol per partit.

GOLS EN CONTRA
El Barça (13) també és clar dominador en aquest aspecte, amb nombés el Sevilla (16) fent-li ombra. Sorprenentment, el Racing (23) és el tercer equip menys golejat. L'Sporting (39) és l'únic equip que supera els dos gols encaixats per partit, mentre que Numància (37) i Mallorca (37) freguen aquest límit.

BALANÇ DE GOLS
Evidentment, el Barça (+46) és qui té un diferencial més bo, i a sobre aplastant, ja que cap altre equip passa dels 14 gols a favor (l'únic, el Madrid). Només 7 equips tenen balanç positiu. Els que tenen pitjor balanç són Numància (-19), Espanyol (-15), Numància (-13) i Sporting (-13).

GOLS TOTALS
Els partits del Barça (72) i Atlético (72) són els que veuen més gols, seguits pels de R. Madrid (68), València (65) i Sporting (65). Recreativo (45), Sevilla (44) i Racing (44) són, per contra, els més ensopits en quant a dianes.


Continuarà...

Per veure estadístiques anteriors:
Altres estadístiques I (jornada 6)
Altres estadístiques II (jornada (12)

-

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania