Barça: pensa que els altres equips també pensen

Les alarmes fa dies que han saltat a Can Barça. L'equip que pulveritzava rècords com qui pela taronges ha començat a empatar i, fins i tot, a perdre algun partit. Però això no és ni cap catàstrofe ni cap cosa rara.

Per començar tots, absolutament tots els equips passen per ratxes dolentes al llarg d'una temporada, ja sigui per cansament físic, mental, per la coincidència de lesions, l'acumulació de competicions, la pressió o per la mateixa llei de vida. Mantenir un bon ritme durant nou o deu mesos és impossible, fins i tot per als grans equips.

Però hi ha un altre factor que sembla que ningú el té en compte a l'hora de parlar de la ratxa negativa del Barça: els altres equips també juguen, també s'entrenen durant la setmana i també preparen estratègicament els partits. Encara que no ho veguem per la tele perquè no ens ho ensenyen, la resta d'equips (Getafe, Betis, Màlaga, Mallorca, per posar només alguns exemples) també tenen una pissarra al vestuari i uns vídeos gravats de partits de futbol.

I és que un equip pot ser sorprenent com ho ha estat el Barça durant un temps limitat. Els altres equips vigilen, i al final coneixen tots els moviments dels rivals. I aquí trobem la gràcia (o una de les gràcies) del futbol: la tàctica que durant uns dies és la rehòstia, acaba inevitablement caducant. Per això els equips no són eterns, per sort.

Sí, encara que costi de creure, els altres equips comencen a tenir presa la mesura al Barça. Saben com ofegar-lo, com per exemple va fer l'Espanyol i com ja havia fet, tot i que amb menys sort, el Madrid en el partit del desembre. I aquí està la clau per al futur del Barça i de qualsevol equip a qui li han descobert els secrets: saber-se reinventar i no morir aferrat a la idea inicial.

(Fotos de cadenaser.es i sport.es)

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania