Coses curioses que ens deixa el cap de setmana

Deu ni do. Ja el divendres entrevèiem que la jornada seria moguda i apassionant, i no ha decebut de cap de les maneres. Dissabte podiem veure com el Barça tornava a donar les mateixes sensacions que fa unes jornades mentre el R. Madrid donava gràcies a tots els factors terrenals i extraterrenals que el van permetre esgarrapar un punt del seu enfrontament amb l'Atlético. El Barça amplia distàncies just quan comença el tram final i clau de la Lliga.

A la zona Champions, Sevilla i Vila-real van fent i viuen amb tranquil·litat, sobretot els sevillistes. Però una mica més avall la cosa canvia, ja que Màlaga i Deportivo han assaltat els llocs de UEFA i han fotut fora als teòrics favorits en aquestes posicions: Atlético i València. Els valencianistes surten, per primer cop en 26 jornades, de les posicions europees perdent al camp del fins ahir cuer, Numància.

Precisament el Deportivo va protagonitzar juntament amb el Racing el partit boig de la jornada, amb un 5-3 final al marcador. I no només va ser un resultat sorprenent perquè 8 gols en un partit ja és una cosa anormal, sinó per la capacitat golejadora dels partits dels dos rivals. El Racing era, fins aquesta jornada, l'equip al partit dels quals es feien menys gols, i el Deportivo era el 5è en aquest apartat. A més, i per més inri, en el partit d'anada havien acabat en empat a 0. Però ja se sap que les estadístiques estan per trencar. A més, el Deportivo a saber quantes temporades feia que no era capaç de marcar 5 gols en un partit de Lliga. Bravo pels dos, que al final s'han destapat.

Tirant més avall, el Valladolid segueix amb la seva tònica de mitja taula, i està allunyat del descens i d'Europa. Tot un exemple d'equilibri. I atenció, una altra dada curiosa: el 10è, 11è i 12è classificats (Almeria, Athletic i Racing) han perdut aquesta jornada, però cap dels tres ha variat la seva posició en la classificació. Això sí, ara estan molt més a prop del descens que abans.

Més cap baix, l'Sporting va aconseguir per fi tallar la seva mala ratxa i respirar. Ho va fer, és clar, guanyant, ja que el tema empatar encara no el coneix, tot i que ja han passat ni més ni menys que 26 jornades. Per la seva banda, Betis, Mallorca i Getafe estan a tres punts del descens i hauran de batallar dur, tot i que els bètics són els únics dels tres equips que ja ha jugat les etapes de muntanya.

Al pou del descens, l'Espanyol ha tornat a caure en l'última posició. En favor seu està el fet que ja ha passat les etapes difícils i ara s'ho haurà de jugar tot contra els rivals directes. Hauran de lluitar encara més del que ho han fet últimament contra els equips grans.

Per cert, la mitja golejadora d'aquesta any és brutal, molt superior que a les altres grans lligues europees. Però d'això ja en parlarem en un altre moment millor.

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania