Els equips del bombo de Champions (2)

Després del repàs d'ahir a Bayern, Barça, Manchester i Porto, avui farem un cop d'ull als altres quatre equips que estaran al bombo del sorteig d'aquest divendres al migdia que definirà el quadre final del campionat.



LIVERPOOL
FC
Partits guanyats, 6: Ol. Marsella (1-2 i 1-0), PSV (3-1 i 1-3), R. Madrid (0-1 i 4-0)
Partits empatats, 2: Atlético (fora, 1-1; a casa, 1-1)
Partits perduts, 0
Gols a favor, 16
Gols en contra, 5

Els anglesos es van classificar líders del seu grup a la lligueta, i van aconseguir un gran balanç amb 14 punts i +6 de diferencial golejador. Juntament amb l'Atlético van dominar molt clarament el seu grup i no van passar cap tipus de problemes per passar a vuitens, on es van enfrontar al R. Madrid. El que va venir després, amb chorreo inclòs, ja ho sabeu tots. Aquests són de moment els golejadors de l'equip:

1. Gerrard 7 gols
2. Robbie Keane 2 gols
3. Babel 1 gol
3. Benayoun 1 gol
3. Dossena 1 gol
3. Fernando Torres 1 gol
3. Kuyt 1 gol
3. N'Gog 1 gol
3. Riera 1 gol

Els de Liverpool sempre donen guerra en aquesta competició, però dóna la sensació que aquest any van més entonats que mai, i tenen alguna cosa més que aquell esperit de lluita i sacrifici que durant molt de temps era la seva arma principal. Els de Benítez seran un dels ossos més durs de rosegar sens dubte.



CHELSEA FC
Partits guanyats, 4: Girondins (4-0), Roma (1-0), Cluj (2-1), Juventus (1-0)
Partits empatats, 3: Cluj (fora, 0-0), Girondins (fora, 1-1), Juventus (fora, 2-2)
Partits perduts, 1: Roma (3-1)
Gols a favor, 12
Gols en contra, 7

El Chelsea no va brillar gaire en la lligueta, i va acabar classificant-se segon de grup amb 11 punts i +4 de diferencial golejador. A vuitens de final va haver de treballar per esgarrapar la classificació davant la Juventus. Aquests són els golejadors de l'equip fins ara:

1. Drogba 3 gols
2. Anelka 2 gols
2. Terry 2 gols
3. Essien 1 gol
3. Joe Cole 1 gol
3. Kalou 1 gol
3. Lampard 1 gol
3. Malouda 1 gol

Després d'uns quants anys en què el Chelsea semblava que s'ho hagués de menjar tot a Europa tot i que sense sumar cap Champions al seu palmarès, sembla que aquesta temporada els londinencs han afluixat la màquina. Queda lluny ja el caràcter de Mourinho, i això s'ha notat en un equip que genera bastants dubtes. Ha passat de fer por a ser un solsament un equip respectable, tot i que la qualitat dels seus jugadors sempre pot explotar en el moment més (in)oportú.



ARSENAL
FC
Partits guanyats, 4: Porto (4-0), Fenerbahçe (2-5), Dinamo Kiiv (1-0), Roma (1-0)
Partits empatats, 2: Dinamo Kiiv (fora, 1-1), Fenerbahçe (a casa, 0-0)
Partits perduts, 2: Porto (2-0), Roma (1-0)
Gols a favor, 12
Gols en contra, 6

L'Arsenal es va classificar per vuitens de final com a segon de grup amb un balanç d'11 punts i +6 de diferencial golejador. No és que fessin una lligueta brillant però tampoc va ser cosa fàcil. A vuitens van protagonitzar l'única eliminatòria que es va resoldre a la tanda de penals, després d'empatar amb la Roma. Aquests són els golejadors gunners fins al moment:

1. Adebayor 3 gols
1. Van Persie 3 gols
3. Bendtner 1 gol
3. Diaby 1 gol
3. Gallas 1 gol
3. Ramsey 1 gol
3. Song 1 gol
3. Walcott 1 gol

El cas dels gunners em recorda al del Chelsea que comentavem més amunt, però que ja fa més anys que va. Sempre han fet grans lliguetes i han acabat per fracassar ja sigui a les primeres eliminatòries o a la final. Aquesta temporada no ha fet una gran lligueta, i tampoc compta ni molt menys entre els favorits per guanyar. És més, mirant tots els rivals molts seguidors l'escollirien com a rival pel seu equip. Però ja se sap: mai se sap.



VILA-REAL CF

Partits guanyats, 3: Celtic (1-0), Aalborg (6-3), Panathinaikos (1-2)
Partits empatats, 4: Manchester U. (fora, 0-0; a casa, 0-0), Aalbrog (fora, 2-2), Panathinaikos (a casa, 1-1)
Partits perduts, 1: Celtic (2-0)
Gols a favor, 12
Gols en contra, 9

Es presentava interessant la lligueta del Vila-real, i la veritat és que va ser un pèl estrambòtica, ja sigui pels dos empats a 0 amb el Manchester o per resultats com el 6-3 contra l'Aalborg. Sigui com sigui, els groguets es van classificar segons del seu grup amb un balanç de 9 punts i +2 de diferència de gols. A vuitens es van enfrontar amb el Panathinaikos grec, a qui van haver de guanyar a domicili en un partit a priori molt complicat. Poden tornar a ser la revelació, la motivació segur que la tenen més que ningú altre. Aquests són els golejadors dels castellonencs fins al moment:

1. Joseba Llorente 4 gols
2. Rossi 3 gols
3. Capdevila 1 gol
3. Guille Franco 1 gol
3. Ibagaza 1 gol
3. Pires 1 gol
3. Senna 1 gol

En principi és l'equip més poc experimentat en aquestes competicions, però ja ha demostrat en anteriors edicions que pot arribar molt lluny. El factor sorpresa encara és una de les seves grans armes, i de qualitat en tenen de sobres.

I fins aquí el repàs dels 8 equips que entraran al bombo del sorteig de demà al migdia. Veurem què depara la sort. El que vindrà després del sorteig ja ho sabem tots: tòpics, tòpics i més tòpics fins el dia que torni a rodar la pilota de les estrelles.

Si voleu consultar més estadístiques sobre la Champions League, dirigiu-vos cap aquest post.

Font: elaboració pròpia

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania