Els equips del bombo de Champions (1)

Continuem parlant del sorteig del quadre final de la Champions que se celebra aquest divendres al migdia, i ho fem repassant quins equips entraran al bombo, i algunes de les seves dades en el que portem de campionat. Comencem per aquests quatre equips: Bayern, Barcelona, Manchester United i Porto.

FC BAYERN MÜNCHEN
Partits guanyats, 6: Steaua (0-1 i 3-0), Fiorentina (3-0), Ol. Lió (2-3), Sporting (0-5 i 7-1)
Partits empatats, 2: Ol. Lió (a casa, 1-1), Fiorentina (fora, 1-1)
Partits perduts, 0.
Gols a favor, 24
Gols en contra, 5

Els bavaresos es van classificar líders del seu grup aconseguint el millor registre de punts compartit amb el Liverpool, amb 14 punts i un diferencial de gols de +8. En els vuitens de final es va passejar, endossant dos golejades d'escàndol a l'Sporting. Aquests són els golejadors de l'equip:

1. Klose 7 gols
2. Ribery 3 gols
2. Toni 3 gols
4. Podolski 2 gols
4. Schweinsteiger 2 gols
4. Ze Roberto 2 gols
7. Borowski 1 gol
7. Muller 1 gol
7. Van Bommel 1 gol
7. Van Buyten 1 gol

Està per veure com reaccionaran si els toca un rival de màxim nivell, ja que les golejades de vuitens els pot proporcionar una dosi de confiança perillosa.



F.C. BARCELONA

Partits guanyats, 5: Sporting (3-1 i 2-5), Shakhtar (1-2), Basilea (0-5), Ol. Lió (5-2)
Partits empatats, 2: Basilea (a casa, 1-1), Ol. Lió (fora, 1-1)
Partits perduts, 1: Shakhtar (2-3)
Gols a favor: 24
Gols en contra: 11

El Barça tampoc va passar gaires problemes per passar a vuitens, cosa previsible tenint en compte que li va tocar un grup molt assequible vist el potencial demostrat pels blaugranes en l'inici de temporada. Tot i així, el Barça ha tingut partits de resultat sorprenent, sobretot a casa contra Shakhtar i Basilea. Això sí, s'ho ha pogut permetre. El balanç de la lligueta va ser de 13 punts amb un diferencial de gols de +10, el major de tots els equips.A vuitens ho van tindre una mica més difícil, però en la tornada van acabar decidint amb contundència. Els golejadors de l'equip de moment són:

1. Messi 6 gols
2. Henry 4 gols
3. Bojan 3 gols
4. Busquets 2 gols
4. Eto'o 2 gols
4. Xavi 2 gols
7. Keita 1 gol
7. Márquez 1 gol
7. Sylvinho 1 gol

Els blaugranes afronten amb confiança els quarts de final, i és un d'aquells equips que més que témer hauria de ser temut pels demés. És absurd buscar quin és l'os que et pot tocar, quan el Barça sempre és un dels ossos durs de rosegar.



MANCHESTER UNITED

Partits guanyats, 3: Aalborg (0-3), Celtic (3-0), Inter (2-0)
Partits empatats, 5: Vila-real (a casa, 0-0; fora, 0-0), Celtic (fora, 1-1), Aalborg (a casa, 2-2), Inter (fora, 0-0)
Partits perduts, 0.
Gols a favor: 11
Gols en contra: 3

Els anglesos es van classificar com a primers de grup amb un balanç de 10 punts i +6 de diferencial golejador. La veritat és que potser s'esperava una mica més del potencial ofensiu de l'equip, i els quatre empats en sis partits són dades que poca gent hauria endevinat que faria un equip com el Manchester. Tot i així, primers. A vuitens de final van eliminar l'Inter, no sense problemes. Els golejadors dels red són aquestos:

1. Bebratov 4 gols
2. Rooney 3 gols
3. Cristiano Ronaldo 1 gol
3. Giggs 1 gol
3. Tévez 1 gol 3. Vidic 1 gol

11 gols en 8 partits no semblen números d'un equip tradicionalment atacant. A més, la més de la meitat dels gols els ha marcat en dos partits de lligueta. L'empat a zero ha estat el protagonista dels partits dels anglesos. Tot i així, sempre se'ls ha de tenir en compte, perquè són els actuals campions i perquè la qualitat individual i les inspiracions divines que tenen en els moments decisius els segueixen fent únics.



FC PORTO

Partits guanyats, 4: Fenerbahçe (3-1 i 1-2), Dinamo Kiiv (1-2), Arsenal (2-0)
Partits empatats, 2: Atlético (fora, 2-2; a casa, 0-0)
Partits perduts, 2: Arsenal (4-0), Dinamo Kiiv (0-1)
Gols a favor: 11
Gols en contra: 10

La lligueta no va començar gaire bé pels portuguesos, però van saber remuntar el vol i van acabar líders en un grup molt rugós amb 12 punts i +1 de balanç golejador. A vuitens van eliminar a l'Atlético, tot i que sense guanyar cap partit gràcies al valor doble dels gols fora de casa. Els protagonistes de cara a gol han estat fins ara:

1. Lisandro 6 gols
2. Lucho González 2 gols
3. Bruno Alves 1 gol
3. Lino 1 gol
3. Rolando 1 gol

El Porto és un equip clàssic de la competició, que tot i no comptar gairebé mai entre els campions, va demostrar fa cinc anys que també és capaç de endur-se la copa orelluda cap a casa. Tot i això, segurament que tothom el considera la ventafocs del bombo.

Demà seguirem analitzant els altres quatre equips que queden en competició. Si voleu consultar més estadísitiques d'aquesta Champions League, consulteu aquest post.

Font: elaboració pròpia

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania