Una UEFA mig de Champions

Fa pocs minuts que s'han acabat els vuitens de final de la Copa de la UEFA i Déu n'hi do el que ha donat de si. Tot i que ho he seguit a través de la pàgina de la UEFA a temps real (és a dir, no he vist res per la tele) ha estat prou emocionant, i crec que ha quedat demostrat que aquest any la competició és molt forta.

Dels vuit equips classificats, la meitat provenien de la fase de lliguetes de la Champions League: Werder Bremen, Shakhtar, Ol. Marsella i Dinamo de Kiiv. En total, s'han classificat dos equips ucraïnesos, dos d'alemanys, dos de francesos, un d'italià i un d'anglès. Així ha quedat l'eliminatòria:

Werder Bremen 3 - Saint Ettiene 2
WBR 1 - SET 0
SET 2 - WBR 2
Els alemanys, que venien de la Champions, van complir dimecres els pronòstics i es van desfer dels francesos en un partit de tornada en que el resultat mai va posar en perill la seva classificació.

Ol. Marsella 4 - Ajax 3
OLM 2 - AJA 1
AJA 2 - OLM 2
Els francesos també venien de Champions i han protagonitzat una eliminatòria amb l'Ajax que ha estat marcada per els incidents entre aficions. Sembla que allà on van els marsellesos hi ha merder. Sanció? Pel que fa a l'eliminatòria en si, els holandesos van aconseguir empatar l'eliminatòria i forçar una prórroga en què no van fer valer el factor camp i van acabar cedint la victòria als francesos.

Dinamo Kiiv 3 - Metalist 3
DIN 1 - MET 0
MET 3 - DIN 2
Eliminatòria entre equips ucraïnesos que s'ha acabat decidint, pels gols marcats fora de casa, a favor un altre cop de l'equip exChampions. El Metalist ha aconseguit remuntar l'eliminatòria en dos ocasions, però al final el Dínamo, amb un gol en pròpia del seu rival al minut 79, ha acabat passant.

CSKA Moscú 1 - Shakhtar 2
CSK 1 - SHA 0
SHA 2 - CSK
Els ucraïnesos del Shakhtar han estat els únics que han aprofitat el factor camp del partit de tornada i han reumuntat una eliminatòria que se'ls havia posat en contra a Rússia. Tot i que eren un equip que venien de Champions, ha estat una relativa sorpresa l'eliminació del CSKA, que havia armat un bon equip i era un dels ferms candidats per fer-se amb el triomf final.

Udinese 2 - Zenit St Petesburg 1
UDI 2 - ZEN 0
ZEN 1 - UDI
Una altra eliminatòria que ha acabat amb sorpresa. Els russos, la sensació de la temporada passada, fins i tot comptava un gran cartell en Champions, però al final ha acabat caient eliminat a vuitens de la UEFA, ja que han estat incapaços de remuntar el 2-0 del partit d'anada.

Hamburg 4 - Galatasaray 3
HAM 1 - GAL 1
GAL 2 - HAM 3
Apassionant el partit de tornada d'aquesta eliminatòria. Despres que els turcs remuntéssin el resultat global en tan sols 49 minuts, els alemanys han sabut reaccionar amb tres gols en un camp tan difícil com el del Galatasaray.

Manchester City 2 (4) - Aalborg 2 (3)
MAN 2 - AAL 0
AAL 2 - MAN
Aquesta ha estat l'única eliminatòria que s'ha resolt a penals i l'única en què l'equip Champions ha quedat eliminat. El City és dels pocs favorits que hi havia des del principi que encara continuen vius. Això sí, han patit després de veure com als minuts 85 i 91 l'Aalborg empatava l'eliminatòria. Des del punt de penal, però, els anglesos han aconseguit el passi als quarts de final.

PSG 1 - Sporting Braga 0
PSG 0 - SPO 0
SPO 0 - PSG 1
Quan semblava que el partit es resoldria a la prórroga o als penals, el PSG ha marcat el primer i únic gol de l'eliminatòria en el minut 81 del partit de tornada. Els francesos confirmen així la seva millora en quant a resultats respecte les últimes temporades.

El sorteig de quarts i de tot el quadre que resta serà demà, igual que el de Champions. Estarem atens a veure quin aparellaments es produeixen.