31

Agafeu-vos fort perquè la Lliga es opsa les piles i tindrem jornada aquest cap de setmana, el següent i entre setmana, una acumulació de partits que en principi hauria de començar a definir ja quins equips patiran més que altres, però que vist com han anat les coses fins ara, potser només serviran per igualar encara més les opcions dels equips que lluiten per Europa i el descens.

Aquests són els partits d'aquesta jornada, la meitat dels quals es juguen en dissabte:

dissabte 20h
Getafe - Barcelona
Diferències: 14è vs 1r / -41 punts / -69 goal average
Tot i les diferències estadístiques, el camp del Getafe és un lloc on els grans equips tenen més possibilitats de fallar. És més, el Barça ja hi ha viscut unes quantes experiències negatives, a banda de que al partit d'anada al Camp Nou van cedir un empat davant el conjunt madrileny, que va fer un plantejament tàctic molt bo i fins i tot podria haver-se endut els tres punts. Aquest cop, el Barça es trobarà amb un Getafe que lluita per escapar dels llocs de descens. Un dels desplaçaments més complicats per al Barça.
Partit de la primera volta: BAR 1 - GET 1

dissabte 20h
Deportivo - Athletic
Diferències: 15è vs 8è / -9 punts / -8 goal average
Els gallecs porten massa jornades tirant a la brossa els partits i les seves opcions europees, però el desgast físic (van jugar Intertoto) els està passant factura. Per la seva banda, el conjunt basc sembla estar pensant massa amb la Copa del Rei, quan encara tenen molts problemes en Lliga, així que no es poden despistar si no volen acabar patint seriosament, ja que es troben a 4 punts dels llocs de descens.
Partit de la primera volta: DEP 3 - ATH 1

dissabte 20h
Atlético - Numància
Diferències: 6è vs 19è / +18 punts / +38 goal average
Es podria dir que els madrilenys tenen un partit fàcil que els pot permetre avançar en la lluita europea, però vist el partit contral Osasuna de fa un parell de jornades (van perdre 2-4), qualsevol cosa és possible en el món matalasser. I més davant un equip capaç de donar sorpreses a base de lluita.
Partit de la primera volta: NUM 1 - ATM 1

dissabte 20h
Màlaga - Mallorca
Diferències: 7è vs 12è / +11 punts / +12 goal average
Els malaguenys ja han passat les etapes de muntanya i afronten el tram final de la seva gran temporada amb plenes opcions de disputar competicions europees l'any que ve, ja que estan empatats a punt amb l'Atlético, últim equip UEFA ara per ara. El Mallorca està a mitja taula però només a 5 punts del descens, així que toca seguir remontant el vol, ja que aquestos si que encara han de passar les etapes de muntanya.
Partit de la primera volta: MLL 2 - MAL 2

dissabte 22h
Recreativo - R. Madrid
Diferències: 2n vs 18è / -39 punts / -54 goal average
Aquest és el clàssic partit en què el Madrid guanya 0-1 o 0-2 amb gol d'Higuaín en un partit gris i sense història. Bueno, sí, la història de sempre. El Recreativo haurà de tirar d'afició i de moltíssima empenta per treure alguna cosa positiva de la visita dels blancs i així acostar-se una mica a la salvació, que ara mateix tenen a tres punts.
Partit de la primera volta: RMD 1 - REC 0

diumenge 17h
Valladolid - Vila-real
Diferències: 9è vs 5è / -9 punts / -10 goal average
El Valladolid no ha aguantat les etapes de muntanya tan bé com la primera volta (en què es va proclamar campío d'aquestes etapes amb 9 punts sobre 12, mentre que ara en porta 0 de 9). Sembla, però, que té possibilitats de guanyar a un Vila-real que no passa pel seu millor moment, ni en Lliga ni en Champions, on van caure eliminats per l'Arsenal.
Partit de la primera volta: VIL 0 - VLL 3

diumenge 17h
Almeria - Osasuna
Diferències: 16è vs 11è / -1 punt / -10 goal average
Un dels enfrontaments directes de la jornada, tot i que amb morals molt diferents. L'Almeria pateix més del previst i l'Osasuna és 11è, una posició que ni els més optimistes somiaven fa una volta. Tot i així, estan només a 5 punts del descens. El partit té el plus afegit del goal average particular.
Partit de la primera volta: OSA 3 - ALM 1

diumenge 17h
Espanyol - Racing
Diferències: 10è vs 20è / -10 punts / -18 goal average
L'Espanyol segueix agafant-se a claus ardents, i tot i que segueix resistint-se a quedar-se despenjat, cada cop li queda menys temps de reacció. Aquesta jornada juga contra un Racing que viu instal·lat a la mitja taula, però que la seva irregularitat el fa estar a només 6 punts de baixar. Partit de resultat totalment imprevisible.
Partit de la primera volta: RAC 3 - ESP 0

diumenge 19h
València - Sevilla
Diferències: 4t vs 3r / -8 punts / -4 goal average
Bon partit el que es pot veure a Mestalla, entre dos equips situats a Champions però amb trajectòries ben diferents. Els valencians han aconseguit readreçar el rumb les últimes jornades, en què fins i tot havien quedat fora de UEFA. Els sevillistes, per la seva banda, porten unes quantes jornades inamobibles a la tercera posició.
Partit de la primera volta: SEV 0 - VAL 0

diumenge 21h
Betis - Sporting
Diferències: 13è vs 17è / +1 punt / +21 goal average
L'altre enfrontament directe de la jornada, amb dos equips que es juguen el que molts altres: respirar una mica més tranquils. A favor dels dos està que dos dels tres equips del descens tenen desplaçaments complicats i les aspiracions d'escapar dels llocs de perill són encara més grans. Serà important veure com queda el goal average particular, que de moment té guanyat el Betis.
Partit de la primera volta: SPO 1 - BET 2

2 graellades:

Albert ha dit...

Només el partit entre el València i el Sevilla sona a partidàs però serà molt interessant veure què passa a la part baixa de la classificació.

Adéu!

Sílvia ha dit...

Hola!
Jornades cada cop més trascendentals. No hi ha temps per errors.
salutacions
sílvia

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania