32

Sense temps ni per despistar-nos, ja tenim aquí una nova jornada de Lliga, aquest cop repartida en tres dies i múltiples horaris. Agafem-nos fort perquè el Barça-Sevilla indica que comencen curves. Això és el que ens espera d'aquí a dijous:

dimarts 21h
R. Madrid - Getafe
Diferències: 2n vs 15è / +38 punts / +46 goal average
El R. Madrid juga abans que el Barça aquesta jornada, i ho farà davant d'un dels equips que més se li ennuega últimament, el Getafe. Els blancs buscaran seguir amb una espectacular ratxa de victòries, mentre que el Getafe intentarà tornar a donar la sorpresa (ja va guanyar al Pizjuán) per allunyar-se una mica més del descens, que ara mateix té a 4 punts.
Partit de la primera volta: GET 3 - RMD 1

dimarts 21h
Numància - Athletic
Diferències: 20è vs 16è / -6 punts / -17 goal average
Partit vital, ja que els dos equips es troben en situacions delicades, sobretot els sorians, que van caure a l'última posició la darrera jornada. Tot i això, tenen la salvació relativament pròxima, a cinc punts, i amb una victòria s'acostarien als bascos, que veurien com se'ls compliquen les coses seriosament. Partit d'alta tensió, en què també s'haurà de veure com queda resolt el goal average particular.
Partit de la primera volta: ATH 2 - NUM 0

dimecres 20h
Osasuna - Màlaga
Diferències: 14è vs 7è / -12 punts / -3 goal average
Objectius ben diferenciats els dels dos equips. Els navarresos es troben a 5 punts de les posicions de descens, tot i que poden tenir la tranquil·litat de que estan fent les coses bé i, tot i la derrota en l'última jornada, estan en fase de remontada. El Màlaga, per la seva banda, també poden estar tranquils, ja que tot el que vingui a partir d'ara serà bo, ja que ningú esperava que estaria a només dos punts de la UEFA i a 5 de Champions a aquestes altures de la temporada.
Partit de la primera volta: MAL 4 - OSA 2

dimecres 20h
Deportivo - Almeria
Diferències: 8è vs 11è / +9 punts / +9 goal average
Després de la victòria a San Mamés aquest cap de setmana, els gallecs sembla que es tornen a connectar en la lluita per entrar a Europa, tot i que partits com el de casa contra l'Almeria són els que tradicionalment se'ls posen de través. A més, els andalusos tenen la confiança de l'última victòria, que els ha permès escalar fins la mitja taula i veure el descens a set punts.
Partit de la primera volta: ALM 0 - DEP 1

dimecres 20h
Betis - València
Diferències: 10è vs 4t / -15 punts / -17 goal average
Els valencianistes semblen haver trobat el bon camí, com a mínim en quant a resultats, ja que estan a Champions amb un coicí de tres punts i fins i tot apuntant ja a la tercera posició, que tenen a tres punts. Per seguir la seva escalada, hauran de véncer a un Betis que juga el seu segon partit consecutiu a casa, on va tornar a guanyar fa dos dies després d'una volta sense fer-ho. Ara els bètics estan a set punts del descens, més tranquils que fa un parell de jornades, en què estaven ben a prop de l'abisme.
Partit de la primera volta: VAL 3 - BET 2

dimecres 22h
Barcelona - Sevilla
Diferències: 1r vs 3r / +21 punts / +50 goal average
Sens dubte és el partit de la jornada, que marca l'inici de les etapes de muntanya per al Barça. Els blaugranes emprenen el tram teòricament més dur amb la confiança del seu gran moment de joc i resultats, i sabent que a la primera volta van complir, i de sobres, en aquest tram de Lliga. De fet, al Pizjuan ja es van imposar clarament. Els sevillistes, per la seva banda, veuen com la seva tercera plaça pot estar amenaçada, ja que el València se'ls aproxima a 5 punts.
Partit de la primera volta: SEV 0 - BAR 3

dijous 20h
Vila-real - Recreativo
Diferències: 6è vs 18è / +19 punts / +20 goal average
Els castellonencs deuen desitjar que la Lliga pari enlloc de que tingui partits entre setmana, ja que semblen necessitar recapacitar per no caure fora d'Europa. No estan en el seu millor moment ni molt menys, i estan acusant les baixes. El seu rival aquesta jornada, però, tampoc és que estigui per massa alegries, ja que sortirà molt fet pols de les etapes de muntanya (de moment, porta 0 punts en 7 partits de muntanya) i ara mateix es troba a 3 punts de la salvació.
Partit de la primera volta: REC 1 - VIL 2

dijous 20h
Sporting - Espanyol
Diferències: 17è vs 19è / +4 punts / -11 goal average
Partit dramàtic el del Molinón d'aquest dijous, ja que els dos equips s'hi juguen la vida. Tot i que les posicions diguin el contrari, jo crec que ara mateix l'Espanyol té possibilitats de salvar-se i que l'Sporting té força perill de baixar. Els periquitos han tingut la sort de caure en descens fa bastantes jornades, amb la qual cosa han tingut temps per preparar la reacció, i sembla que a base de lluita estan començant a treure punts vitals. Per contra, els asturians cada cop estan més pròxims al descens però sense caure-hi. Podria ser que quan hi caiguéssin (si ho fan) ja sigui massa tard per reaccionar. Un altre enfrontament en què el goal average particular pot ser molt important a final de temporada.
Partit de la primera volta: ESP 0 - SPO 1

dijous 22h
Valladolid - Mallorca
Diferències: 9è vs 12è / +4 punts / +5 goal average
El Valladolid fa una eternitat de jornades que estan instal·lats a la zona mitja de la classificació, tranquils sense que ningú els molesti i, tot i que estan lluny del perill, encara no han aconseguit tots els punts que els asseguri la classificació. Així que una victòria els posaria amb 43, que és la xifra de punts que es calcula que assegura la salvació. Tot i això, seria un desastre que la cosa es compliqués. Per la seva banda, el Mallorca està a 6 punts del descens, però amb el handicap de que encara ha de passar les etapes de muntanya, així que ara ha de treballar per aconseguir un bon coixí de punts si no es vol jugar les garrofes contra els equips grans.
Partit de la primera volta: VLL 3 - MLL 0

dijous 22h
Racing - Atlético
Diferències: 13è vs 5è / -13 punts / -16 goal average
Els santanderins no saben si patir o què, ja que alternen setmanes a la zona tranquil·la amb setmanes en què veuen el descens una mica més a prop, en aquesta ocasió a sis punts. Necessiten un parell de victòries per poder assegurar la salvació, i la primera la buscaran davant un equip tan irregular com és l'Atlético, que està en posicions UEFA i mirant la Champions a 3 punts.
Partit de la primera volta: ATM 4 - RAC 1

2 graellades:

Albert ha dit...

Jornada apassionant. Els partits de la zona baixa seran els més interessants, a més del Barça-Sevilla.

Adéu!

Gunners ha dit...

Si al final se'ns escapa la lliga amb aquests números... es per plorar.

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania