La bipolarització anunciada

Trepidant ritme de partits de Lliga. Si el futbol no t'agrada, avui divendres serà el millor dia en una setmana pràcticament, ja que després de tres dies amb partits, demà i demà passat hi tornem de nou. De moment, però, no ens anticipem als esdeveniments i apuntem algunes coses que ens ha deixat la 4a jornada, en format intersetmanal:

> El Barcelona i el R. Madrid segueixen imposant la seva llei. Semblen no tenir rival, i la diferència ja es comença a notar a la classificació, ja que l'Athletic va perdre contra el Tenerife després de tres victòries i el València també va caure, en aquest cas a Getafe.

> La mitja de gols dels dos grans és superior als 3 gols per partit, i en només quatre jornades han aconseguit un diferencial de +11 en el goal average general.

> La classificació de màxims golejadors també va a tot ritme. Tres jugadors l'encapçalen i ho fan amb una mitja de més d'un gol per partit, més concretament cinc gols en quatre jornades: Villa, Messi i Cristiano Ronaldo. Ibrahimovic els segueix de prop amb quatre gols, un en cadascuna de les jornades disputades fins ara.

> A l'altre extrem dels bons números hi trobem el Xerez, que no ha puntuat encara i no ha estat capaç de marcar encara cap gol, a banda d'haver-ne enciaxat 11 en contra. Per si tot això fos poc, han marcat dos gols en pròpia porta. M'agradaria saber quants cops s'ha produït que un equip portés més gols marcats en pròpia porta que a favor seu amb quatre jornades disputades.

> La quarta jornada ha estat la que ha registrat més gols visitants (16). A més, i igual que va passar en la jornada 2, s'han marcat més gols visitants que locals. Precisament, han estat les dos jornades en què Barcelona i R. Madrid han jugat fora de casa.

> Dos equips que estan a Europa com Vila-real i At. Madrid estan protagonitzant les decepcions de la temporada de moment. Els dos ocupen llocs de descens, i només el Xerez, un recent ascendit que estrena categoria, ho ha fet pitjor que ells.

> Encara que sembli increïble, s'han donat més cops el 0-3 i l'1-4 (dos ocasions cadascun) que el 0-0 (només un cop, per sort).

I com hem dit, demà dissabte la Lliga segueix amb la seva cinquena jornada. Aquestos són els horaris i partits per aquest cap de setmana:

dissabte 18h
R. Madrid - Tenerife
Athletic - Sevilla

dissabte 20h
Málaga - Barcelona

dissabte 22h
València - At. Madrid

diumenge 17h
Espanyol - Xerez
Mallorca - Valladolid
Osasuna - Sporting
Almería - Racing

diumenge 19h
Zaragoza - Getafe

diumenge 21h
Deportivo - Vila-real

Foto: xerezcd.com

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania