Han tingut efecte els canvis d'entrenador?

Portem una volta sencera de la lliga i ja han caigut sis entrenadors. El canvi de tècnic sempre es fa amb l'objectiu de que serveixi de revulsiu per a la plantilla, perquè entrin aires frescos al vestuari. Veiem en quins casos ha funcionat i en quins no:

Recreativo: Zambrano > Alcaraz

jornada 06: 18è / 4 punts / -9 gols
jornada 19: 16è / 20 punts / -11 gols

El Recreativo ha millorat dos posicions des del canvi d'entrenador, sortint dels llocs de descens, tot i que els va costar bastant començar a remuntar. També ha millorat el promig de punts per jornada.


Osasuna: Ziganda > Camacho
jornada 06: 16è / 4 punts / -2 gols
jornada 19: 20è / 13 punts / -9 gols

Amb el canvi d'entrenador, Osasuna va passar d'estar en perill a caure al fons de la classificació, des d'on lluita jornada rere jornada. Tot i això, ha millorat la mitjana de punts obtinguts per jornada.


Espanyol: Márquez > Mané > Pochettino
jornada 13: 17è / 12 punts / -9 gols
jornada 19: 18è / 15 punts / -15 gols

L'Espanyol ja porta dos canvis d'entrenador. Amb el canvi de Márquez per Mané l'equip no va millorar, i va acabar caient en llocs de descens. Amb tres punts en sis jornades, la directiva blanc-i-blava ha decidit tornar a canviar d'aires amb Pochettino, que encara no s'ha estrenat en lliga.


R. Madrid: Schuster > Juande Ramos
jornada 14: 5è / 26 punts / +9 gols
jornada 19: 2n / 38 punts / +14 gols

Tot i que va ser per més motius que els més estrictament esportius, el canvi d'entrenador sembla haver anat bé a l'equip blanc. Tot i que el joc no hagi millorat, els resultats són bastant bons des de que Juande ocupa la banqueta.


Almeria: Arconada > Hugo Sánchez
jornada 16: 16è / 16 punts / -9 gols
jornada 19: 15è / 21 punts / -8 gols

L'arribada d'Hugo Sánchez ha comportat l'escalada d'una posició a la classificació, i l'Almeria veu ara el descens a 6 punts. La mitjana de punts per jornada també ha pujat.


Com veieu, i numèricament parlant sempre, tres dels canvis han estat positius, un ha estat negatiu, un altre mig mig i falta per veure quins efectes té l'últim, el de Mané per Pochettino.

4 graellades:

Unknown ha dit...

Uff... Gran post i grans estadístiques sobre la Lliga... Potser al que millor li ha anat sí és l'Almeria, tot i que el seu joc no es massa brillant.. Trobe que amb Arconada pareixien més un equip... De tota manera, amb les dades a la mà, Hugo Sanchez està fent-ho be, si senyor!!

T'enllace al meu blog i si t'agrada, espere una enllaç teu!

Salut!

Gunners ha dit...

Interessant post. De totes maneres, canviar un entrenador a mitja temporada ja es veu, per les dades que aportes, que pot ser bo, regular o dolent. No hi ha una regla que et digui que canviant-lo es millorarà. Potser obtens una motivació extra, però sempre és l'últim recurs i un risc molt gran. Potser és bo per equips que lluiten per no baixar a segona.


Salutacions!

Albert ha dit...

Aquesta és la gràcia de canviar d'entrenador. Llàstima que l'Osasuna ho tingui tan difícil per salvar-se.

Si comparem Rijkaard amb Guardiola...


Adéu, salutacions!

José Sellés ha dit...

hola, me gusta bastante tu blog.
Oye, ¿De qué equipo eres?
contéstame en futbol-chicks.blogspot.com
GRACIAS

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania