Valerón: el mag ha tornat

D’entre els noms propis que ens ha deixat la vintena jornada de Lliga n’hi ha un que m’agradaria destacar, i és el de Juan Carlos Valerón. El mitjapunta del Deportivo va tornar a jugar un partit de lliga com a titular tres anys, més de mil dies, després de l’últim cop que ho va fer.

Les lesions han maltractat aquest exquisit jugador, i les reaparicions precipitades tampoc l’han afavorit gens. Per això aquesta temporada s’ha apostat per la prudència i no ha estat fins després d’haver disputat uns quants partits sortint des de la banqueta que l’entrenador Miguel Ángel Lotina no l’ha posat en l’onze inicial.

L’escenari immillorable: el Santiago Bernabéu, on encara se’l recorda per aquella gloriosa nit en què el Deportivo va guanyar una Copa del Rei a l’equip blanc el dia del seu centenari. Aquell Depor enamorava al ritme que anava sembrant grans gestes, i una de les peces més fonamentals i imprescindibles del seu joc era Valerón.


Aquest diumenge, amb 33 anys camí dels 34, va recordar al Valerón d’aquells anys. El seu estil de joc fa que el seu estat físic no sigui tan primordial com ho és el seu estat mental. I el seu cervell segueix treballant a la perfecció. No li cal ser més ràpid que cap altre pensant, perquè ell és capaç d’arribar més lluny que ningú en quant a visió de joc.

Rep la pilota, un gir sobre si mateix i una passada tan mil•limetrada com impossible. Segueix fent això amb 33 anys i sembla que ho hagi de poder fer amb 50 anys. Hi han coses que no es perden i la màgia és una d’aquestes. Llarga vida a Valerón i que el respectin les lesions, el món del futbol en general i el Depor en particular ho agrairan. Ens ho mereixem, ja que hem estat tres llargs anys privats injustament d’aquest talent.

1 graellades:

Sílvia ha dit...

Hola!
un gran jugador molt perjudicat per les lesions. Una llàstima pel futbol.
Salutacions
sílvia

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania