80 anys

El 10 de febrer de 1929 es va celebrar la primera jornada de la primera Lliga de la història. Per tant, avui la Lliga compleix 80 anys. Aquella primera jornada de totes va anar de la següent manera:

Els quatre enfrontaments del 10 de febrer van ser:
Arenas 2 - Atlético 3
Español 3 - Real Unión 2
Real Sociedad 1 - Athletic 1
R. Madrid 5 - Europa 0

Dos dies després es va completar aquella primera jornada amb un altre partit:
Racing de Santander 0 - Barcelona 2

Si no ens diguéssin que són resultats de fa vuit dècades, podriem pensar que tene la seva lògica fins i tot avui. Un derbi basc, qui sap si llavors ja molt intents, que va acabar amb igualada, el Madrid imposant-se amb claredat (bé, potser actualment no guanyaria per tanta diferència), i el Barça vencent en un desplaçament al Sardinero.

Tot i que el R. Madrid és l'equip que porta més campionats de Lliga guanyats (31) va ser el Barça qui es va endur aquell primer trofeu. En total, fins a 55 equips han jugat alguna de les 77 temporades a la primera divisió, sent únicament els blancs, els balugranes i l'Athletic els que les han disputat totes a la màxima categoria.

Tota aquesta informació l'he treta d'aquest article del diari As, on podeu seguir llegint més informació. I si voleu saciar encara més la vostra curiositat, aquí teniu la classificació històrica de la Lliga fins la temporada passada (és a dir, faltaria sumar-hi els punts de la 08/09).

3 graellades:

Albert ha dit...

El Barça va guanyar la primera lliga, però el Madrid en té més per les ajudes arbitrals. Sempre que he sentit a ex-jugadors del Barça explicant que quan jugaven a fora de casa, com que no hi havia tele, els rivals els hi feien entrades brutals i l'àrbitre no xiulava res.
Les 5 primeres Copes d'Europa merengues, més i menys igual.

Ja se sap: "Así, así, así gana el Madrí!"

Salutacions!

Sílvia ha dit...

hola!
80 anys...Bona referència històrica.
salutacions
sílvia

Tony Blas ha dit...

Buen dato histórico!!!!

Fantástico blog!

Saludos.

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania