Altres estadístiques II

Arriba la 12a jornada i és moment de tornar a fer balanç estadístic del que està donant de si aquesta temporada. Per començar, aquí teniu la classificació, que podreu veure més gran si hi feu click a sobre:


Però a banda d'aquesta estadística general i que al cap i a la fi és la que decideix, hi han altres detalls que des d'aquest blog ens agrada destacar. Si les voleu comparar amb les de la 6a jornada, feu click aquí per anar a les dades de llavors.

GOLS EN GLOBAL
Gols marcats en total: 337 (189 locals i 148 visitants)
Mitja per jornada: 28
Mitja per partit: 2,8
Si seguim així, al final de la Lliga se n'hauran marcat: 1.067

Màxim de gols marcats en una jornada: 35 (jornades 9 i 11)
Mínim de gols marcats en una jornada: 20 (jornada 7)

GOLS PER EQUIPS
Els partits de l'Sporting (47), Barça (46), R. Madrid (46) i Atlético (42) segueixen sent els que ofereixen més gols. A l'altra banda, en el món de l'ensopiment, l'Osasuna (18) segueix liderant amb força, amb el que s'explica en part per què el 19è classificat és el 3r equip menys golejat. El Recreativo (23), el Getafe (26) i el Deportivo (27) són els altres que prometen pocs gols en els seus enfrontaments.

Fins ara s'han marcat 24 gols de penal, sent l'Athletic, el Barça i el València els que han marcat més gols de pena màxima (3). R. Madrid, Sporting i Almería n'han marcat 2. Mallorca, Recreativo, Sevilla, Valladolid i Vila-real encara no saben què se sent quan es marca un gol des dels onze metres en aquesta lliga.

Pel que fa a gols en pròpia porta, Sporting i València són els que més cops s'han perforat la seva pròpia porteria, en fer-ho en dos ocasions. Numancia, Getafe, Málaga, Mallorca i Almeria també han fet la seva cagadeta, però només una.

GOLS PER JUGADORS
Un total de 144 jugadors han marcat algun gol, sent Eto'o (Barça) el màxim golejador amb 13. Precisament el camerunès, juntament amb Higuaín del Madrid, han estat els únics jugadors capaços de marcar 4 gols en un sol partit (que ja és molt).

Iraola (Athletic) és de moment el màxim golejador des del punt de penal, amb 3 gols, i fins a 9 jugadors s'han marcat un gol en pròpia porteria.

RESULTATS
Partits amb victòria local: 54
Partits amb empat: 29
Partits amb victòria visitant: 37

El resultat 1-0 ha estat fins ara el més habitual (14), seguit de l'1-1 (12), el 0-1 (10) i el sempre trist 0-0 (10). Tot i això, hi han hagut resultats tan espectaculars com 4-0 (4), 4-3 (3), i altres golejades com 3-4, 4-4, 6-0, 6-1, 1-6, 7-1, etc etc

EVOLUCIÓ DELS EQUIPS
Han sigut líders: Atlético (1 jornada), Espanyol (1 jornada), València (6 jornades) i Barça (4 jornades).
Han sigut cuers: Málaga (1 jornada), Sporting (4 jornades), Betis (1 jornada), Numancia (1 jornada), Osasuna (4 jornades) i Recreativo (1 jornada).

És curiós com, qui ha abandonat el liderat o la posició de cuer hi ha tornat. A més, el València és l'únic equip que s'ha mantingut les 12 jornades en posicons europees, i per colmo, totes en Champions. El Màlaga és l'únic equip que ha ocupat llocs de descens i europeus al llarg de les 12 primeres jornades.

ETAPES DE MUNTANYA
Pel que fa a la peculiar classificació de muntanya (etapes/jornades contra Sevilla, Barça, Madrid i Vila-real), el Valladolid és el líder destacat, amb 9 punts, seguit del Màlaga amb 4 i Deportivo amb 3 i dos partits menys. Recreativo, Athletic i Sporting han estat els que fins ara no han pogut treure res de bo de la muntanya. Dels 337 gols en total, 104 s'han marcat en aquests 48 partits de muntanya disputats fins ara.

Quan s'acabi la jornada 19, més estadístiques d'aquest tipus, i potser ampliades i tot, qui sap.

2 graellades:

Albert ha dit...

Bones dades!
Em sembla que el Barça és un dels únics equips al que no li han pitat cap penal en contra, si no ho recordo malament.

Adéu!

Futbol a la graella ha dit...

ostres, doncs això que dius del Barça no ho tinc controlat, ja que tot això són dades que recopilo jo i aquesta no la tinc en compte, ja que em baso només en gols i resultats.

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania