27

Després del festival de gols de la Champions i del partit d'anada de vuitens de la UEFA, tornem a la Lliga, on arribem a la 27 jornada. Aquest és el menú futbolístic d'aquesta cap de setmana a la primera divisió:

dissabte 20h
València - Recreativo
Diferències: 8è vs 14è / +10 punts / +19 goal average
Els valencianistes estan en mal moment, tant de joc, com anímicament i econòmicament. Un desastre que només es curaria, tot i que parcialment, tornant als llocs europeus que tot just van deixar la setmana passada. El Recreativo, per la seva banda, ha diluït la seva reacció i porta unes jornades bastant irregular. Està a 4 punts del descens i no es pot despistar.
Partit de la primera volta: REC 1 - VAL 1

dissabte 22h
Athletic - R. Madrid
Diferències: 11è vs 2n / -26 punts / -35 goal average
La catedral rugirà més que mai per enfrontar-se a un R. Madrid tocat després del 4-0 a Anfield i que intentarà tornar a posar pressió sobre el Barça, tot i que San Mamés és dels camps on acostuma a fallar. Els lleons faran servir les seves armes, basades en la lluita i l'entrega, per escapar definitivament del perill del descens, que tot i ser 11ns el tenen a sis punts.
Partit de la primera volta: RMD 3 - ATH 2

diumenge 17h
Màlaga - Sevilla
Diferències: 5è vs 3r / -8 punts / -8 goal average
Els dos equips estan més que còmodes a la classificació. Ni el seguir del Màlaga més optimista hauria afirmat al setembre que a la jornada 27 l'equip estaria a tres punts de Champions, mentre que els sevillistes poden presumir d'estar instal·lats a la tercera plaça i amb perspectives de no moure-se'n durant un bon temps.
Partit de la primera volta: SEV 0 - MAL 1

diumenge 17h
Betis - Osasuna
Diferències: 16è vs 18è / +3 punts / +o goal average
Partit d'infart el que es viurà al camp del Betis aquest cap de setmana entre dos rivals directes en la lluita per no baixar. El resultat és incert, perquè tots dos han demostrat ja que poden enfonsar-se de la mateixa manera que poden remuntar el partit més inesperat. L'Osasuna, això sí, té el handicap de jugar fora i ser el que està en llocs de descens, a banda de tenir, de moment, el goal average particular amb els bètics en contra.
Partit de la primera volta: OSA 0 - BET 2

diumenge 17h
Racing - Numància
Diferències: 12è vs 19è / +7 punts / +17 goal average
El Racing porta tota la lliga vivint a la mitja taula, però ha d'anar en compte si no vol acabar baixant posicions justament al tram final de lliga, ja que ara mateix està a 5 punts del descens. Sembla que el Numància pot ser un rival propici per treure els 3 punts, però els numantins van guanyar al València l'anterior jornada, i han demostrat que són capaços de treure cops de ràbia de tant en tant.
Partit de la primera volta: NUM 2 - RAC 1

diumenge 17h
Espanyol - Mallorca
Diferències: 20è vs 17è / -7 punts / -4 goal average
Un altre dels duels calents de la jornada. L'Espanyol s'agafa a un clau roent, i ha de guanyar sí o sí al Mallorca, probablement l'equip de la zona baixa que està reaccionant millor aquestes últimes jornades. Això sí, l'Espanyol té al seu favor haver passat ja les etapes de muntanya mentre que als mallorquins els arribarà la ratxa de partits durs just al final de temporada, per la qual cosa han d'aprofitar ara.
Partit de la primera volta: MLL 3 - ESP 0

diumenge 17h
Valladolid - Getafe
Diferències: 9è vs 15è / +8 punts / +2 goal average
El Valladolid ha mantingut una regularitat màxima en quant a posicions en la classificació, i és ara mateix l'últim equip que viu tranquil respecte les posicions de descens. Aquesta jornada intentarà ratificar la seva tranquil·litat davant un Getafe que s'està desinflant i que està a tres punts del descens.
Partit de la primera volta: GET 1 - VLL 0

diumenge 17h
Sporting - Deportivo
Diferències: 13è vs 6è / -12 punts / -24 goal average
El Deportivo està en una bona ratxa, després de sis partits sense perdre, però un no se'n pot refiar mai de l'Sporting, un equip que només coneix els extrems, i ja va fer saltar les alarmes a la primera volta quan va guanyar per 0-3 a Riazor. Els gallecs hauran de demostrar quantes ganes tenen d'estar a Europa (ja sigui UEFA o fins i tot Champions) i els asturians han d'augmentar la distància que els separa del descens, que últimament s'ha fet més petita.
Partit de la primera volta: DEP 0 - SPO 3

diumenge 19h
Atlético - Vila-real
Diferències: 7è vs 4t / -5 punts / +7 goal average
Tot i el bon partit que va fer al Bernabéu, l'Atlético vau tornar a caure de les posicions europees i aquesta setmana li tocarà posar-hi remei. Per fer-ho haurà de doblegar un rival com el Vila-real, l'últim equip Champions que sembla haver passat la mala ratxa de fa unes jornades. El partit és crucial per al futur de tots els equips que aspiren a UEFA i Champions.
Partit de la primera volta: VIL 4 - ATM 4

diumenge 21h
Almeria - Barcelona
Diferències: 10è vs 1r / -32 punts / -60 goal average
A Can Barça la gent ja torna a estar contenta i plena de confiança, per la qual cosa sembla que el Barça ho torna a tindre fàcil i podrà treure els tres punts d'Almeria. Però els roig-i-blancs, tot i estar a sis punts del descens, ja han demostrat aquesta temporada que se saben sobreposar a les adversitats, sobretot si Negredo segueix amb la punteria fina.
Partit de la primera volta: BAR 5 - ALM 0

1 graellades:

Albert ha dit...

El derbi andalús pot ser apassionant. Tant debò el Madrid punxi a San Mamés i el Barça guanyi a Almeria.

Adéu!

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania