Preparant el sorteig del divendres: Bayern i Liverpool els més forts

Aquest divendres se sortegen els quarts i la resta del quadre de la Champions League, per tant és un bon moment de fer un cop d'ull a alguns dels números que ens ha deixat la competició fins ara (obviarem les eliminatòries prèvies perquè simplement no he recollit dades d'aquella fase).

En total han participat 32 equips repartits en 8 grups. Si els juntem tots, la classificació general de la Champions queda així (feu click damunt la imatge per fer gran):

(en color gris, els equips que no han passat la lligueta, en verd clar els eliminats a vuitens i en verd fosc els equips que segueixen en competició)

Veiem com Bayern i Liverpool són els que porten millors números, i de fet són els que han resolt les seves eliminatòries de vuitens de forma més contundent. Els bavaresos i el Barça són els màxims golejadors de la competició, amb 24 gols. Per contra, Porto i Vila-real són els que porten números més fluixos.

Destaca el fet que l'Inter, tot i haver disputat vuitens de final, està per sota d'un equip eliminat a la lligueta, el Shakhtar. Coses de les lliguetes. Veiem també com la Roma, tot i ser el quart equip amb millors números es queda també fora de la competició. Per la seva banda, l'Atlético abandona la competició sense haver perdut cap partit (3 victòries, 5 empats).

GOLS
En total s'han marcat 292 gols en 112 partits, cosa que suposa una mitjana de 2,6 gols per partit. Els partits del Barça són els més animats en quant a gols (35) seguits dels de l'Olympique de Lió. Precisament, aquests dos equips es van enfronat a vuitens, amb un resultat global de 6-3 per als blaugranes. Sorprèn que el Manchester United estigui en el lloc 25 d'aquesta classificació, amb només 14 gols en 8 partits. A part de que no marquen tants gols com altres anys, els anglesos només han encaixat 3 gols en vuit partits, liderant la classificació d'equips menys batuts.

Miroslav Klose, del Bayern

GOLEJADORS
Un total de 166 jugadors han marcut algun gol al llarg de la Champions. La llista dels màxims golejadors és la següent:

1. Klose (Bayern) 7 gols
1. Gerrard (Liverpool) 7 gols
3. Messi (Barcelona) 6 gols
3. Lisandro (Porto) 6 gols
5. Del Piero (Juventus) 5 gols
5. Benzema (Ol. Lió) 5 gols
7. Henry (Barcelona) 4 gols
7. Gilardino (Fiorentina) 4 gols
7. Berbatov (Manchester U.) 4 gols
7. Mantzios (Panathinaikos) 4 gols
7. Koevermans (PSV) 4 gols
7. Jadson (Shakhtar) 4 gols
7. Joseba Llorente (Vila-real) 4 gols

Digna de menció és també l'estadística de gols en pròpia porta, en què l'Sporting és líder destacat amb 3 autogols, dos dels quals de l'antipitxitxi Polga.

RESULTATS
El 0-0 i l'1-0 són els resultats més repetits (13 vegades), seguits de l'1-1 (12) i de l'1-2 (10). Destaquen, però, algunes golejades que estranyen molt tenint en compte que és la Champions: 2-5 (2 cops), 0-5 (2 cops), 7-1, 5-0, 5-2, 3-5, 6-3. S'ha de dir que el Barça i el Bayern han protagonitzat positivament quatre d'aquestes golejades i l'Sporting n'ha estat protagonista en dos, tot i que negativament.

Font: elaboració pròpia

1 graellades:

Albert ha dit...

Bon anàlisi. M'ha agradat això de l'antipitxitxi.

Jo crec que cal evitar Manchester i Liverpool, bàsicament, tot i que a la Champions no hi ha rival fàcil.

Respecte al post anterior, tens raó, és Pogrebnyak. M'havia confós.

Que vagi bé!

 
©2009 Futbol a la graella | by TNB | Distributed by Mumbai Mania